اسامی برگزيدگان مرحله نهائی بيست و هشتمين المپياد علمی- دانشجويی رشته زمین شناسی (1402)
به گزارش زویناس، اسامی برگزیدگان مرحله نهایی بیست و هشتمین المپیاد زمین شناسی سال 1402 توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شدند.
به منظور تشويق و ترغيب دانشجويان دانشگاه های كشور به مطالعه، تحقيق و ايجاد فرصت های مناسب برای اعتلای علمی، وزارت علوم، تحقيقات و فناوری ايران، در سال 1375 تصميم گرفت تا المپياد علمی-دانشجويی كشور را که شامل رشته زمین شناسی نیز میباشد، ساليانه برگزار كند و مسئوليت اين امرِ مهم، به سازمان سنجش آموزش كشور واگذار شد و اين سازمان نيز از آن زمان تاكنون، المپيادهای علمی-دانشجويی كشور را برگزار كرده است.
15 نفر اول برگزیده مرحله نهایی المپیاد زمین شناسی میتوانند بدون آزمون، متقاضی معرفی به دانشگاهها در مقطع کارشناسی ارشد باشند.
اسامی برگزیدگان 28مین المپیاد علمی-دانشجویی علوم زمین
دارندگان رتبه های 1 تا 15 رشته زمین شناسی میتوانند اسامی خود را بر اساس رتبه و دانشگاه، در جدول زیر نیز مشاهده نمایند:
1. محمد حسن رضائی جعفرلو – دانشگاه شیراز
2.طاها احمدی نژاد – دانشگاه فردوسی مشهد
3. سجاد سمیعی شهرکی – دانشگاه شیراز
4. سینا سلطان الاشرافیان – دانشگاه اصفهان
5. سهیل کرمی کشمرزی – دانشگاه تهران
6. مونس باغی – دانشگاه تهران
7. رعنا عزیزی – دانشگاه خوارزمی -تهران
8. ملیحه جوادی – دانشگاه صنعتی شاهرود
9. ملیکا امیری دهج – دانشگاه یزد
10. فریناز درتاج – دانشگاه شیراز
11. مصطفی رجائی – دانشگاه بیرجند
12. فاطمه محمدی نیکو – دانشگاه شیراز
13. صبا برهانی – دانشگاه شیراز
14. مهدی برزگر نوری – دانشگاه بین المللی امام خمینی-قزوین
15. محمد هادی میرزاباقی – دانشگاه شهیدبهشتی -تهران
ضمن آرزوی موفقیت و عرض تبریک به نفرات برتر بیست و هشتمین المپیاد علمی – دانشجویی زمین شناسی کشور سال 1402، اسامی برگزیدگان مرحله نهائی پس از بررسی، تعیین رتبه و اعطای مدال در شورای برنامه ریزی المپیاد علمی دانشجویی کشور اعلام و توجه شما عزیزان را به توضیحات ذیل جلب مینماید.
1- دارندگان رتبه های 1 تا 15 میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی مرکز المپیاد علمی دانشجویی کشور درخواست صدور گواهی خود را به صورت الکترونیکی ثبت نمایند.
2- نفرات اول تا پانزدهم مرحله نهائی بیست و هشتمین المپیاد علمی دانشجویی کشور سال 1402 که اسامی آنان در سایت مرکز المپیاد اعلام شده و در زمان ثبت نام حائز شرایط بوده اند، به منظور استفاده از آئین نامه های استعداد های درخشان برای معرفی به دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد، لازم است درخواست خود را از تاریخ 8 الی 18 مهر ماه 1402 به آدرس پست الکترونیکی olympiad@sanjesh.org ارسال نمایند. یادآوری می شود جهت صدور معرفی نامه، ارسال گواهی موقت فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی الزامی است.
3- متقاضیانی که در مرحله نهائی آزمون شرکت کرده و نتایج آنان اعلام شده است، در صورتی که درخواست رسیدگی مجدد به برگه های آزمون خود را دارند، می توانند از تاریخ 1402/07/08 لغایت 1402/07/18 درخواست خود را از طریق آدرس پست الکترونیکی olympiad@sanjesh.org ارسال نمایند.
نحوه ثبت نام متقاضيان شركت در المپياد دانشجويی زمین شناسی
به اطلاع داوطلبان شرکت در آزمون المپیادهای دانشجویی میرساند، ثبت نام آنان به یکی از دو روش زیر صورت می پذیرد:
1. المپیاد متمرکز
همزمان با ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد داوطلبان علاقمند به شرکت در المپیادهای دانشجویی رشته زمین شناسی نیز در آزمون مذکور ثبت نام مینمایند.
توجه: بند مربوط به منحصرا المپیاد، در صفحه ثبت نام نیز مخصوص دانشجویان سال سوم مقطع کارشناسی میباشد و دانشجویان سال چهارم نیاز به پر کردن بند منحصراً المپیاد ندارند و به دانشگاه مراکز مناطق مراجعه نمایند
2. المپیاد غیرمتمرکز
دانشجویان ممتاز دانشگاههای دولتی، در دی ماه هر سال توسط دانشکده های محل تحصیل خود، در رشته های مربوط به المپیاد به مراکز مناطق معرفی میشوند.
برای انتخاب دانشجویان توسط دانشگاهها، دارا بودن شرایط ذیل ملاک خواهد بود:
1- 5 نفر از دارندگان بالاترین معدل در دوره تحصیل
2- برگزاری آزمون داخلی دانشکده
3- تایید ممتاز بودن دانشجویان با توجه به نوآوری، خلاقیت، دارابودن مدال مسابقات جهانی با توجه به شرایط معدل در رشته های المپیاد
مناطق ده گانه المپیاد دانشجویی
منطقه 1: دانشگاه های استان تهران و البرز به مرکزیت دانشگاه تربیت مدرس.
منطقه 2: دانشگا ه های استان های گیلان، مازندران و گلستان به مرکزیت دانشگاه مازندران.
منطقه 3: دانشگاه های استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان به مرکزیت دانشگاه تبریز.
منطقه 4: دانشگاه های استان های همدان، مرکزی، قزوین و قم به مرکزیت دانشگاه بوعلی سینا همدان.
منطقه 5: دانشگاه های استان های کردستان، کرمانشاه، لرستان و ایلام به مرکزیت دانشگاه رازی کرمانشاه.
منطقه 6: دانشگاه های استان های یزد، چهارمحال بختیاری و اصفهان به مرکزیت دانشگاه اصفهان.
منطقه 7: دانشگاه های استان های بوشهر، فارس و کهکیلویه و بویراحمد به مرکزیت دانشگاه شیراز.
منطقه 8: دانشگاه های استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان به مرکزیت دانشگاه شهیدباهنرکرمان.
منطقه 9: دانشگاه های استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سمنان به مرکزیت دانشگاه فردوسی مشهد.
منطقه 10: دانشگاه های استان های خوزستان به مرکزیت دانشگاه شهیدچمران اهواز.
مرحله نهایی المپیاد علوم زمین
منتخبین المپیاد متمرکز و غیر متمرکز در مرداد تا اواخر تیرماه با یکدیگر به رقابت میپردازند.
نتیجه آزمون های مرحله نهایی 23 رشته المپیاد از جمله زمین شناسی در اواسط شهریورماه تا اوایل مهر ماه از طریق سایت مرکز المپیاد اعلام می شوند.
مزیت شرکت در المپیاد علمی زمین شناسی
یکی از مزایای المپیاد، ورود بدون کنکور به دانشگاه های کشور است. بدین شکل که رتبه های اول تا پانزده مرحله نهایی میتوانند هر گرایشی از علوم زمین را در هر دانشگاهی انتخاب کرده و در آن گرایش به ادامه تحصیل بپردازند.
بااینحال، در عمل بسیاری از دانشگاهها فیلترهای خاص خود را برای رتبههای المپیادی اعمال میکنند. به بیان سادهتر، گرچه در سایت سازمان سنجش، یکی از مزایای المپیاد، پذیرش بدون آزمون در دانشگاه های معتبر عنوان شده، در عمل رتبه شما باید از فیلتر دانشگاه بگذرد. بدین ترتیب هر چقدر دانشگاه معتبرتر بوده و گرایش انتخابی شما بالاتر باشد، شانس کمتری برای قبولی خواهید داشت و دانشگاه از شما مصاحبه میگیرد.
در نتیجه، صرفاً رتبه های اول تا سوم میتوانند با درصد بالایی قبولی خود را تحقق یافته بپندارند. اما آنچه این المپیاد را بسیار دلپذیر میسازد، مزایای دیگر آن است که میتوان در چند دسته آنها را جای داد:
مزایای تحقیقاتی
در «آیین نامه اعطای جایزه های تحصیلی به دانشجویان صاحب استعداد برتر و سند راهبردی کشور در امور نخبگان» انواع این جوایز و نحوه شناسایی دانشجوی برتر قید شده است.
با کسب رتبه در المپیاد میتوانید کمک هزینه های چاپ مقاله و کتاب را دریافت کنید. از سوی دیگر المپیاد رزومه بسیار خوبی است که امکان شرکت در دوره های بنیاد ملی نخبگان را فراهم میکند ( مثل طرح شهید وزوایی).
مزایای تحصیلی
بحث رتبه ۱ تا ۱۵ و قیود خاص آن گفته شد. بنده خود از این مزایا استفاده کردم و با رتبه المپیادم در یکی از گرایشهای زمین شناسی دانشگاه تهران قبول شدم اما به دلایلی دانشگاه دیگری را برای تحصیل انتخاب کردم. از مزایای دیگر میتوان به امتیاز مثبت نفرات برتر در مصاحبه دکتری اشاره کرد. برای مدال آوران المپیاد، رتبه کسب شده در حد مقالات ISI امتیاز دارد.
مزایای طرحهای جایگزین خدمت (مخصوص آقایان)
رتبه های اول تا سوم، امتیازاتی را کسب میکنند که به موجب آن میتوانند به احتمال بسیار بالا، از طرح های جایگزین خدمت استفاده نمایند.
برای آن که دانشجو بتواند از طرح جایگزین خدمت استفاده کند، میبایست ۱۱۰ امتیاز را بدست آورد. در صورتی که فرد بتواند هشتاد امتیاز را کسب کند، در کارگروهی راجع صلاحیت وی برای بدست آوردن طرح جایگزین تصمیم گیری میشود.
لازم به ذکر است که رتبه های اول تا سوم المپیاد به ترتیب ۱۰۰، ۷۵ و ۵۰ امتیاز کسب میکنند و روی کاغذ نمیتوانند از از طرح نظام وظیفه تخصصی استفاده کنند اما جای نگرانی نیست. در جمع امتیازات، ملاک های مختلفی مثل رتبه کنکور کارشناسی، معدل، مقالات تحقیقی و حتی شرکت در انجمن های علمی مدنظر قرار میگیرد که احتمال استفاده از این امتیاز را به شدت بالا میبرد.
از سوی دیگر، المپیاد رزومه بسیار خوبی برای پذیرش و ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور محسوب میشود.
مزایای شغلی و مالی
در رابطه با گزینش هیئت علمی، برگزیده المپیاد دارای امتیازاتی است. از سوی دیگر چون رتبه های برتر معمولا میتوانند در طرح های بنیاد ملی نخبگان پذیرفته شوند، بهطور غیرمستقیم نیز از مزایای مالی برخوردار میشونذ. به رتبه های اول تا سوم مبلغ به ترتیب مبلغ ۴۰ میلیون، ۳۰ میلیون و ۲۰ میلیون ریال اهدا میشود که بنا بر تورم، ممکن است در سالهای آینده بیشتر شود.
در رابطه با رزومه شغلی هم به دلیل تشریحی بودن آزمون، میتواند مورد توجه سازمانها و شرکتهای مختلفی قرار گیرد.
تهیه و تنظیم گزارش
تیم خبری زویناس