گزارش اختتامیه 26مین همایش انجمن زمین شناسی ایران

به گزارش زویناس، بیست و ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران با همکاری دانشگاه ارومیه و انجمن زمین شناسی ایران، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه 21 و 22 شهریورماه 1402 در حالی برگزار شد که طبق برنامه اعلام شده، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در همایش حاضر نشد.

این همایش که در آمفی تئاتر پژوهشکده آرتمیا در ارومیه برگزار شد با سخنرانی ریاست محترم سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آغ، مهندس سرتیپی در خصوص توزیع ذخایر فلزی و پتانسیل‌های معدنی استان، آغاز گردید.

ایشان در مورد سیاست‌های استان و ظرفیت‌های معدنی از جمله سرمایه گذاری 43 هزار میلیارد تومانی در حوزه معدن با همکاری استانداری جهت استفاده از ظرفیت‌های دریاچه ارومیه از جمله استخراج کربنات سدیم، پتاسیم و منزیم و پیشنهاد کمپانی‌های بزرگ ملی و بین المللی جهت سرمایه گذاری و همکاری در این پروژه‌ها با تاکید و توجه به عدم اثرات زیست محیطی، نکاتی را ارئه کردند. همچنین از سرمایه گذاری  1400 میلیارد تومانی واحد سیلیکون با همکاری متخصصین بومی در سال اخیر خبر دادند. 

سخنرانی مهندس سرتیپی ریاست سازمان صمت استان
سخنرانی مهندس سرتیپی ریاست سازمان صمت استان

در ادامه برنامه، دکتر منصور قربانی ریاست انجمن زمین شناسی ایران، ایراد سخنرانی فرمودند. 

ایشان همایش و انجمن زمین شناسی ایران را پل ارتباطی بین دانشجویان و حوزه تجربی عنوان کردند. هم چنین در بخشی از سخنان خود به برگزاری مراسم بزرگداشت ابوریحان بیرونی به پیشنهاد انجمن زمین شناسی ایران از 13 شهریور سال آینده بصورت ملی با تأیید و تصویب شورای انقلاب فرهنگی کشور اشاره کردند.

دکتر منصور قربانی، همچنین از ایجاد و تشکیل کارگروه زمین شناسی مختص بانوان با پیگیری و پیشنهاد انجمن زمین شناسی جهت اهتمام به حضور بانوان در عملیات‌ های زمین شناسی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های علمی، خبر دادند.

سخنرانی دکتر منصور قربانی ریاست محترم انجمن زمین شناسی ایران
سخنرانی دکتر منصور قربانی ریاست محترم انجمن زمین شناسی ایران

ایشان در انتهای سخنرانی خود به پیشنهاد سرمایه گذاری استخراج منیزیت در پلدشت با ذخیره 5 میلیون تنی به سازمان‌های بالادستی کشور اشاره کردند.

در ادامه بیست و ششمین همایش زمین شناسی ایران در ارومیه، دبیر علمی همایش دکتر علی عابدینی در مورد استقبال خوب پژوهشگران، محققان، علاقه مندان و فعالان حوزه علوم زمین آمارهایی ارائه کردند. 

به گفته ایشان با وجود برنامه فشرده استارت برگزاری، اخذ مجوزهای لازم و شروع دریافت مقالات در بازه اردیبهشت-تیر 1402 تعداد 219 مقاله از 46 دانشگاه کشور به این همایش ارسال شد.

مقالات دریافتی توسط 43 نفر از اعضای هیئت علمی داوری شده که 175 مقاله توسط کمیته داوری مورد پذیرش قرار گرفته است. بعبارتی حدود 80% مقالات دریافتی جهت ارائه پذیرش شده است. 

از بین مقالات دریافتی تعداد 26 مقاله بصورت سخنرانی و 149 مقاله به صورت پوستری ارائه شدند که مقالات پوستری هم اکنون در سایت همایش قابل مشاهده می‌باشند.

383 پژوهشگر در نوشتن مقالات دریافتی همکاری داشته‌اند که از این تعداد، 177 نفر هیئت علمی دانشگاه، 40 نفر دکتری، 65 نفر کارشناسی ارشد، 21 نفر دانشجوی دکتری و 80 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد از 46 دانشگاه کشور بودند. لازم به ذکر است بیشترین تعداد مقالات دریافتی در گرایش زمین شناسی اقتصادی و کمترین مقالات دریافتی مربوط به گرایش رسوب شناسی می‌باشند.

سخنرانی دکتر علی عابدینی، دبیر علمی همایش بیست و ششمین انجمن زمین شناسی ایران
سخنرانی دکتر علی عابدینی، دبیر علمی بیست و ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران

در ادامه سخنرانی‌ها، دکتر مهدی زارع بعنوان یکی از سخنرانی‌های کلیدی همایش به ارزیابی‌های زلزله خوی 1401-1402 و لرزه خیزی حوزه دریاچه ارومیه پرداختند.

ایشان با اشاره به زلزله‌های تاریخی اتفاق افتاده در منطقه از جمله زلزله سلماس به بررسی لرزه خیزی پهنه خوی و گسل‌های مسبب زلزله پرداختند. 

سخنرانی دکتر مهدی زارع در 26مین همایش زمین شناسی ایران
سخنرانی دکتر مهدی زارع در 26مین همایش زمین شناسی ایران

در روز دوم همایش و بعد از سخنرانی‌های پژوهشگران و محققانی که ارائه مقالات آن‌ها بصورت شفاهی بود، دبیر اجرایی همایش خانم دکتر اکرم علیزاده به ایراد سخنرانی پرداختند و ضمن تشکر از همکاری‌های انجام شده در برگزاری و پیشبرد اهداف این همایش، به نکاتی در مورد نحوه برگزاری و پروسه دریافت و داوری مقالات اشاره کردند.

همایش زمین شناسی
اختتامیه بیست و ششمن همایش زمین شناسی ایران

در اختتامیه همایش، مراسم تجلیل و بزرگداشت از اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و نویسندگان برتر حوزه علوم زمین برگزار شد. در این مراسم از هیئت علمی پیشین دانشگاه و استاد بازنشسته پروفسور صمد علیپور به پاس سالها تلاش در مقام استادی و ارائه خدمات زمین شناسی تجلیل شد.

زمین شناسی
اختتامیه 26مین همایش زمین شناسی ایران
ساختار kink band پهنه برشی مریوان. عکس برگزیده بیست و ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران فرزاد فتح الله زاده
ساختار kink band پهنه برشی مریوان، آقای فرزاد فتح الله زاده. عکس برگزیده بیست و ششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران

ساختار سازمانی 26مین همایش زمین شناسی ایران:

رئیس همایش: دکتر احمد علیجان پور
دبیر علمی همایش: دکتر علی عابدینی
دبیر اجرایی همایش: دکتر اکرم علیزاده
کادر اجرایی:
دکتر حسین پیرخراطی
دکتر رامین نیکروز
دکتر علی اصغر ثیاب قدسی
دکتر عبدالناصر فضل نیا
دکتر منیر مجرد
دکتر مهدی بهیاری
دکتر یوسف رحیم سوری
دكتر منيژه اسدپور
دکتر معصومه آهنگری
دکتر کاملیا یزدانفر
دکتر علی همتی
مهندس پیمان زاهد

دریافت پوستر مقالات پذیرفته شده

1، 2، 3، 4

انتشار این گزارش با ذکر منبع مجاز است.

Picture of تهیه و تنظیم گزارش
تهیه و تنظیم گزارش

تیم خبری زویناس

LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
Print